Potrebno je:
Za koru:
- 6 belanaca
- 100 gr šećera
- 100 gr kokosa
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 dcl mleka
Za fil prvi:
- 6 žumanaca
- 100 gr šećera
- 200 gr putera
- 300 ml slatke pavlake
- 300 gr čokolade sa rižom
Za fil drugi:
- 200 gr čokoladnog šlag krema u prahu
- 150 gr keksa
- 1 dcl mleka
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 100 gr šećera, dodati kokos, brašno i prašak za pecivo. Masu staviti u kalup veličine 20×30 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta. Pečenu koru još toplu preliti sa 1 dcl hladnog mleka. Umutiti 6 žumanaca sa 100 gr šećera, kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati 200 gr umućenog putera. U posudu staviti 300 ml slatke pavlake i kockice čokolade sa rižom, zagrevati na tihoj vatri ( masa ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti najmanje 2 sata u frižideru i mikserom umutiti 2 -3 minuta. U ovu masu dodati fil od žumanaca i putera. Preko hladne kore staviti 1/2 fila, red keksa prethodno potapan u mleko, 2/2 fila.
Umutiti šlag u prahu po upustvu na kesici i premazati kolač. Ukrasiti rendanom čokoladom.