Sastojci
- 1 l mlijeka
- 2oo g šećera
- 100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
- 2 kom Puding vanilija Dolcela
- 50 g kokosa
- 1 kom Vanilin šećer Dolcela
- 1 kašičica burbon vanilin šećera
- 50 g maslaca
- 2 dl slatke pavlake za šlag
- 100 g turskog keksa ili neki čokoladni
- 50 g čokolade
- malo ulja
Priprema
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. U vruću smjesu staviti maslac isječen na listiće pa miješati da se istopi. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanj Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti. Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom. Ostaviti da se čokolada stegne