SPECIJALITET ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA…LEDENI DESERT SA TURSKIM KEKSOM



Sastojci

  • 1 l mlijeka
  • 2oo g šećera
  • 100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
  • 2 kom Puding vanilija Dolcela
  • 50 g kokosa
  • 1 kom Vanilin šećer Dolcela
  • 1 kašičica burbon vanilin šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 dl slatke pavlake za šlag
  • 100 g turskog keksa ili neki čokoladni
  • 50 g čokolade
  • malo ulja

Priprema

U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. U vruću smjesu staviti maslac isječen na listiće pa miješati da se istopi. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanj Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti. Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom. Ostaviti da se čokolada stegne