12 dag omekšalog maslaca 22 dag šećera u prahu 4 jaja 400 ml mlakog mlijeka 60 dag oštrog brašna prstohvat soli 1 prašak za pecivo 50 dag jagoda šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA:
Izmiksajte maslac,šećer i žumanjke. Potom umiješajte mlijeko i polovicu brašna s praškom za pecivo. Stucite čvrsti snijeg od bjelanjaca s soli. Dodajte ostatak brašna, a na kraju lagano umiješajte snijeg. Lim s visokim rubom(okrugli kalup za torte promjera 26 cm) namastite maslacem i pospite brašnom. Stavite polovicu tijesta i nadjenite ga polovicom jagoda koje ste uvaljali u brašno kako nebi potonule u tijesto.
Ulijte ostatak tijesta te nadjenite preostalim jagodama. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 -50 minuta(probajte čačkalicom je li pečeno). Kolač narežite na komade i posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.