500 g svjezeg kadaifa 250 g putera 200 g mljevenih oraha agda
450 g secera 350 ml vode po zelji malo limunovog soka
KREMA
1 l mlijeka 4 kas. brasna 3 kas. gustina/niseste 150 g secera 1 vanilija secer po zelji burbon vanilija 1 zumance 2 slag kreme mljeveni orasi
PRIPREMA
Kadaif malo izsitnite. Rastopite puter i pospite po kadaifu. Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom. Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha. Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci. Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni. Dok se kadaif pece napravite agdu . Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min. Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu. Mjesajte zicom dok se zgusne. Pecen kadaif prelijte agdom. Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif. Ostavite 1h da se ohladi. Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu. Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.