Kremasti Kadaif – Ekmek Kadaif … Spoj Kremastog I Zalivenog Kolaca…..Ma Preukusno!


SASTOJCI

500 g svjezeg kadaifa
250 g putera
200 g mljevenih oraha

agda

450 g secera
350 ml vode
po zelji malo limunovog soka

KREMA

1 l mlijeka
4 kas. brasna
3 kas. gustina/niseste
150 g secera
1 vanilija secer
po zelji burbon vanilija
1 zumance
2 slag kreme
mljeveni orasi

PRIPREMA

Kadaif malo izsitnite. Rastopite puter i pospite po kadaifu. Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom. Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha. Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci. Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni. Dok se kadaif pece napravite agdu . Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min. Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu. Mjesajte zicom dok se zgusne. Pecen kadaif prelijte agdom. Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif. Ostavite 1h da se ohladi. Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu. Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.