LEDENA TORTA SA PUDINGOM KOJA ĆE VAS OBORITI SA NOGU


SASTOJCI
Biskvit

6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
300 ml mlijeka

Krema

6 žutanjaka
6 žlica šećera
250 gr margarina za kreme

Krema od vanilije

300 ml mlijek
1 puding od vanilije
3 žlice šećera

Krema od čokolade

300 ml mlijeka
1 puding od čokolade
3 reda čokolade
1 žlica šećera
500 ml slatkog vrhnja ili 2 vrećice šlaga
250 ml mlijeka

PRIPREMA
Biskvit

Pećnicu zagrijati na 175C. Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm. Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175C 10-15 minuta. Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.

Krema

Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta. U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.

Krema od vanilije

S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice. 250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne. U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.

Krema od čokolade

S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice. 250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne. U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi. U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati. Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.