6-7 listova kora za pitu 400 gr svježeg sira 1 jaje 1 kašika kiselog vrhnja po ukusu soli
za premazivanje:
1 jaje 3 kašike ulja 3 kašike jogurta umak:
1 mali krastavac 1 čen bijelog luka 1/2 l jogurta po ukusu so,biber
Priprema
Sjediniti sir,jaje,kiselo vrhnje i so.Posebno umutiti jaje,ulje i jogurt,za premazivanje kora.Sve kore isjeći na 4 trake.Na radnu plohu staviti isječene trake,pa premazati sa malo smjese za premazivanje. Prekriti drugom trakom.Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom. Preklopiti,pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće. Redati u pouljen pleh.Na isti način pripremiti i ostale trokutiće,dok se sastojci ne utroše. Pouljiti,pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C.Peći dok ne porumene. Pečene ostaviti par minuta! Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti,po ukusu.Sve sjediniti,pa ostaviti u frižider bar pola sata,da se okusi prožmu)!