4 tikvice 3 čajne kašikice putera 1 manja glavica sitno isjeckanog luka 3 češna isjeckanog bijelog luka 3 jaja (ulupana) 1/2 šolje izmrvljenog feta ili drugog bijelog sira 3/4 šolje izribanog žutog sira (gauda, švajcarac, ementaler itd) 2 supene kašike isjeckanog peršuna 1/2 supene kašike brašna so i biber po ukusu aleva paprika u prahu za dekoraciju
Način pripreme
Prepolovite tikvice po duini i kašikom izvucite sredinu koju isjeckate i pomiješate sa lukom i bijelim lukom. Isjeckanu sredinu tikvice, luk, i bijeli luk, propržiti na puteru dok ne omekšaju. Kad se malo ohladi, izmješajte sa brašnom, sirom, peršunom i ulupanim jajima.
Ovom masom napunite tikvice i pospite po vrhu sa malo aleve paprika. Pecite u rerni na 190 stepeni oko 30 minuta ili dok masa kojom ste napunili tikvice ne očvrsne.