SPECIJALITET ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA…LEDENI DESERT SA TURSKIM KEKSOM


Sastojci

1 l mlijeka
2oo g šećera
100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
2 kom Puding vanilija Dolcela
50 g kokosa
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kašičica burbon vanilin šećera
50 g maslaca
2 dl slatke pavlake za šlag
100 g turskog keksa ili neki čokoladni
50 g čokolade
malo ulja

Priprema

U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. U vruću smjesu staviti maslac isječen na listiće pa miješati da se istopi. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti. Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom. Ostaviti da se čokolada stegne