1 l mlijeka 2oo g šećera 100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka 2 kom Puding vanilija Dolcela 50 g kokosa 1 kom Vanilin šećer Dolcela 1 kašičica burbon vanilin šećera 50 g maslaca 2 dl slatke pavlake za šlag 100 g turskog keksa ili neki čokoladni 50 g čokolade malo ulja
Priprema
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. U vruću smjesu staviti maslac isječen na listiće pa miješati da se istopi. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti.
Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom. Ostaviti da se čokolada stegne