Sastojci
Za testo
- 120ml vode
- 2 kašike šećera
- 50gr kvasca
- 450ml toplog mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100gr šećera
- 50gr putera
- 650-750gr brašna
Za fil
- nekoliko kašika mleka
- žuti šećer
- cimet
Za glazuru
- 150gr prah šećera
- vanila,mleko
Priprema
U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste. Sa ostalim sastojcima zamesiti testo.Ostaviti da naraste duplo. Testo podeliti na dva dela za dve rolne. Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.
Zaviti u rolnu i iseći na 10 dela.Tako i sa drugim delom testa. Ređati u pleh tako da se jedva dodiruju.Ostaviti ih opet da narastu.Peći na 200C dok ne porumene. Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom. Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.