NAJBOLJA ZAMJENA ZA IBUPROFEN

Ibuprofen povećava rizik od kardiovaskularnog sloma za više od 30%. Srećom, kako se pozornost na nesigurne učinke analgetika, na primjer, ibuprofena, razvija, sve veći broj pojedinaca voli se vratiti na nekoliko normalnih nadomjestaka, koji su jednako uspješni i bez opasnih posljedica. Vjerojatno ih od sada imate veći dio u svojoj kuhinji.


Kada nešto šteti, često idemo za ibuprofenom. Zapravo bismo se trebali brzo riješiti muke i ne razmišljati o zamislivim destruktivnim utjecajima “čarobnjačke” pilule s brzim utjecajem. Kako god bilo, analgetici bez recepta, na primjer, ibuprofen nisu ništa manje rizični od onih koje preporučuje stručnjak.

Sukcesivno korištenje ibuprofena dovodi vas u opasnost od koronarne bolesti, koja može biti smrtonosna. Opasni lijek protiv bolova Vioxx iz Mercka, koji je uzeo dio naših vrhunskih konkurenata, izazvao je više od 27 000 koronarnih epizoda i prolaza u 5 godina.

Kako god bilo, ibuprofen je jednako opasan kao Vioxx i može u pravom smislu spriječiti pulsiranje vašeg srca. Konkretno, ibuprofen povećava rizik od kardiovaskularnog sloma za više od 30%. Srećom, kako se razvija pozornost na nesigurne učinke analgetika, na primjer, ibuprofena, sve veći broj pojedinaca voli ovisiti o nekolicini redovitih nadomjestaka, koji su slično održivi i bez rizičnih posljedica.

Vjerojatno od sada imate veliki dio njih u svojoj kuhinji.

6 izvanrednih normalnih zamjena za ibuprofen

1. Đumbir

Korijen đumbira se već tisućljećima koristi kao karakteristično sredstvo protiv bolova. Ima izuzetno širok opseg djelovanja zbog svojih bioaktivnih mješavina gingerola i shogaola, koje imaju jaka terapeutska svojstva.

Nedavno je izvješće primijetilo da je korijen đumbira jednako održiv kao ibuprofen u ublažavanju ženske agonije i dismenoreje. Isto tako, ovaj korijen dodatno pomaže kod mučenja mišića i zglobova.

Bilo da uzimate sirovi đumbir ili od njega kuhate vrući čaj, postići ćete sličan učinak.

2. Kurkuma

Inače nazvana “indijski šafran”, kurkuma se već neko vrijeme koristi u ajurvedskim lijekovima za ublažavanje različitih bolesti dobrobiti koje su spojene mukama. Bioaktivni spoj kurkumin ima ublažavajuće, antibakterijsko i antivirusno djelovanje, zbog čega može umanjiti različite vrste agonije.

Pregled proveden 2014. godine pokazao je da kurkuma ima snažan utjecaj kao ibuprofen u ublažavanju mučenja koljena kod osteoartritisa. Također pomaže kod PMS-a, na primjer, mučenja u leđima, migrene, bolnih grudi i želuca.

Kurkumu kao koricu najbolje je uzimati s tamnim paprom ili nekim čvrstim uljem poput kokosovog ulja za bolju upotrebu u tijelu.

3. Timijan

Nikad ne biste mogli zamisliti da jednostavna kulinarska zest dodana jelima radi okusa može biti istinsko ublažavanje bolova, međutim timijan jednostavno čini takvu razliku. Kako je istaknuo britanski kultivator John Gerard, timijan može biti izvanredna pomoć u ublažavanju išijasa i cerebralnih bolova!


Što se tiče bolesti dismenoreje, na primjer, mučenja i problema, pokazalo se da je uklanjanje timijana jednako održivo kao i ibuprofen. To je potvrdio i pregled iz 2004. Recenzija iz 2014. godine pokazala je da pomlađujuća mast od timijana puno bolje pomaže kod mučnog razdoblja od ibuprofena!

Točnije, dok je tijekom drugog mjeseca uzimanja ibuprofena kod žena počeo stvarati krhkiju razliku, ulje timijana pokazalo se znatno uvjerljivijim u ublažavanju muka. Majčinu dušicu možete dodavati jelima, kuhati od nje čaj ili koristiti njezin ljekoviti melem.

4. Omega-3 nezasićene masti

Bilo da jedete različite vrste hrane bogate ovim kiselinama (poput orašastih plodova, chia ili lanenih sjemenki) ili ih uzimate kao dodatak prehrani, omega-3 nezasićene masti pomoći će vam u ublažavanju muka.

Istraživanja su pokazala da ove čvrste masti olakšavaju bolesti i muke kod osoba koje se oporavljaju od medicinskih zahvata i medicinskih zahvata.

Omega-3 nezasićene masti dodatno su prikazane kao pomoć pri ublažavanju muka uzrokovanih reumatoidnom upalom zglobova.

5. Cimet

Cimet se već tisućljećima koristi kao karakteristični lijek u kineskim lijekovima. Zbog svojih umirujućih svojstava, ovaj okus pomaže osobama koje pate od upale zglobova i drugih tekućih bolesti.

Poput timijana i đumbira, cimet pomaže kod dismenoreje. Istraga je dodatno otkrila da uzimanje cimeta može u potpunosti ublažiti žensku agoniju kod žena.

Osim što ćete svoje slatkiše i kašice posipati cimetom, od njega možete dobiti i gotov čaj (1 žličicu cimeta u prahu pomiješajte s 2 žličice meda i dodajte u toplu ili kipuću vodu).

Ljepilo od cimeta i meda može se nanositi na bolne zglobove kod upale zglobova.

6. Arnika

Biljka arnika (lat. Arnica montana) poznata je po svojim ublažujućim svojstvima, pa se koristi za razl. razne bolesti i agonije, na primjer, upala zglobova, pogoršanje zglobova i mučenje mišića. To je nevjerojatna pomoć natjecateljima s različitim provokativnim okolnostima.

Nedavno je izvješće primijetilo da gel od arnike, kada se nanese na kožu, ublažava osteoartritis u zapešćima i pomaže kod bolnih koljena kao i ibuprofen. Ipak, arnika zahtijeva dio budnosti.

Aranžmani ove biljke očekuju se izrazito za vanjsku upotrebu, odnosno na koži, lokalno za mučenje. Arnika se ne uzima oralno s obrazloženjem da sve stvari koje se smatraju njome imaju tendenciju da budu otrovne.


Post a Comment

0 Comments