GOTOV ZA 15 MINUTA: KESKUL- TURSKI DESERT KOJI PODSJEĆA NA RAFFAELO!



Brzo se napravi a jos brze se pojede.. Recept sam dobila,i odmah isprobala. Ukusom podseca na Rafaello kuglice..

Sastojci

Potrebno za Dezert:

  • 5 dl. hladnog mlijeka
  • 40 g. kokosa
  • 60 g. brasna
  • 80 g. secera
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1 kasika maslaca.

Za posipanje:

  • malo sijeckanih nesoljenih pistaca ili sjec.pecenih ljesnjaka i malo kokosa.

Priprema:

U malo vecu serpu stavite hladno mleko,kokos,secer,vanilin secer,lagano sipajte brasno i sve dobro umutite zicom.Sve zajedno stavite na sporet da provri mesajuci.Kad provri dodajte maslac i mesajte da se otopi. Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl). Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru. Pospite sa sitno sijeckanim nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo kokosa.

Post a Comment

0 Comments