KOKOS BAKLAVA…Za ljubitelje kokosa ovo je raj za nepce…


Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za baklavu
  • 5 jaja
  • 1 šolja (od 2 dl) ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 2 šolje šećera
  • 200 gr kokosovog brašna
  • 1 prašak za pecivo

SIRUP:

  • 4 šolje šećera
  • 5 šolja vode
  • 1 vanilin šećer

IZDVOJENO:

  • Savjet chefa Skoke:
  • „Otkrit ću vam koji je
  • sastojak ključan za
  • vrhunska jela ako ih
  • pripremate doma“

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa premazati uljem. Peći na 200 C dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti sirup. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom.Ostaviti da baklava upije sirup, pa dobro ohladiti u frižideru



Post a Comment

0 Comments