- 1 pakovanje kora za baklavu
- 5 jaja
- 1 šolja (od 2 dl) ulja
- 1 šolja jogurta
- 2 šolje šećera
- 200 gr kokosovog brašna
- 1 prašak za pecivo
SIRUP:
- 4 šolje šećera
- 5 šolja vode
- 1 vanilin šećer
IZDVOJENO:
- Savjet chefa Skoke:
- „Otkrit ću vam koji je
- sastojak ključan za
- vrhunska jela ako ih
- pripremate doma“
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa premazati uljem. Peći na 200 C dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti sirup. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom.Ostaviti da baklava upije sirup, pa dobro ohladiti u frižideru
0 Comments