TESTO:
- 250 ml. mleka
- 1 k.kasicica brasna
- 1 k.kasicica secera
- 1 kockica svezeg kvasca
- 1 jaje
- 1 k.kasicica soli
- 150 ml. ulja
- 500 gr brasna tip 400 meko
FIL:
- 100 gr. kecapa za picu
- 150 gr. sumke
- 150 gr. kackavalja
- 1 k. k. origana
PREMAZ:
- 1 zumance sa malo mleka
- 125 gr. margarina
- malo susama
- malo kima
- malo krupne morske soli
U 250 ml.mlakog mleka dodati k.k secera , k.k.brasna i kocku svezeg kvasca.Ostaviti da nadodje.Umutiti 1 jaje sa k.k. soli i 150 ml ulja.U to dodati kvasac sa mlekom i 500gr.brasna. Pustiti testo da udvostruci svoju velicinu. Podeliti testo na dva dela .Oba razvuci na sto veci krug i podeliti na 12 trouglica. Filovati kecap, sunka, kackavalj i na kraju posuti origanom.Rolati kiflice i slagati u pleh prethodno oblozen peki papirom i ostaviti da testo odmori 30 min.Premazati kiflice sa zumancetom (sa malo mleka) i posuti susamom, kimom, solju ili po vasem izboru.Na kraju izrendati 125 gr margarina.Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220C dok ne porumene. Pripremite deci solju mleka ili jogurta ,a odraslima hladno pivo i uzivajte. Mekane i sutra ako uspe neka da ostane.
0 Comments