Mačje oči s Milkom




Sastojci:

Tijesto:

5 jaja

1 čaša (2 dl) kristal šećera

1 vanilin šećer

3 žlice brašna

3 žlice čokolade u prahu

pola praška za pecivo

1 žlica vode

1 žlica ulja

Krema:

3 jaja

1 čaša (2dl) kristal šećera

10 dag čokolade Milka

20 dag maslaca

Ostalo:

4 banane

Priprema:

Veliku tepsiju veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C. Miksati biskvit od žutanjaka, vode, šećera i vanilin šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo, čokoladu i snijeg od bjelanjaka. Tijesto izliti u tepsiju i peći 15-20 minuta na 180 st.C. Kad je pečeno, zajedno sa papirom prebaciti na mokru krpu, zarolati suprotne krajeve prema sredini i ostaviti da se hladi. Za kremu mutiti jaja i šećer na pari te kad počne gusnuti dodavati kockice čokolade Milka, miksati dalje dok se čokolada potpuno otopi (ukupno cca 15-20 minuta) pa maknuti da se hladi. Dok se hladi krema će se zgusnuti pa povremeno treba promiješati. U ohlađenu kremu dodati pjenasto umućen maslac (ili margarin). Odmotati tijesto, premazati kremom, staviti banane na suprotne strane i zarolati svaki kraj tijesta prema srediti. Okrenuti roladu tako da spojevi budu na donjem dijelu te premazati ostatkom kreme.


Post a Comment

0 Comments