DOMAĆI LIKER OD ARONIJE – NAJBOLJI RECEPT


Domaći liker od aronije najbolje je raditi s rakijom lozovačom jer je neutralnog okusa čime do izražaja dolazi okus aronije. Dodavanjem sastojaka poput limuna i đumbira dobit ćete savršenu kombinaciju okusa, a liker možete piti već nakon 6 tjedana. Navedena količina sastojaka dovoljna je za otprilike 2 l likera od rakije.

Sastojci

1 kg bobica aronije

2 l rakije (preporučuje se lozovača)

1 limun

1 srednji korijen đumbira

1 kg šećera

4 vanilin šećera

2 štapića cimeta

Priprema

Bobice aronije dobro operite u hladnoj vodi i stavite u veliku staklenku zapremnine veće od 2 l.

Limun narežite na manje komade ili četvrtine.

Korijen đumbira ogulite i narežite na manje komade.

U staklenku stavite bobice aronije, narezani limun i đumbir, šećer, vanilin šećer i štapiće cimeta.

Sve sastojke u staklenci prelijte s rakijom i izmiješajte žlicom.

Staklenku zatvorite poklopcem i ostavite na suncu 6 tjedana.

Povremeno protresite staklenku kako bi se sastojci izmiješali.

Nakon 6 tjedana, sadržaj staklenke procijedite kroz cjedilo ili gazu, a zatim ulijte u čiste, sterilizirane staklene boce.

izvor: mojazimnica.hr


Post a Comment

0 Comments