HRSKAVE, MALE PITULJICE KOJE SE LAKO PRAVE! ODLIČNA IDEJA ZA BRZU VEČERU



Sastojci:

Pakiranje gotovih tankih kora za savijače (9 komada u pakiranju je idealno)

50 dag bijelog kravljeg sira

180g jogurta (mala čašica)

4 žlice kiselog vrhnja

2 jaja

4 žlice ulja

1 prašak za pecivo

sol, vegeta (po želji)

Za premaz

1 jaje,

3 žlice kiselog vrhnja,

2 žlice jogurta,

sezam za posipanje


Priprema:

Pomiješati u posudi sir, kiselo vrhnje, jogurt, jaja, prašak za pecivo i ulje.

Uzimati po tri kore (svaku premazati sa malo ulja kako bi se fino zalijepile jedna za drugu) premazati trećinom sirne smjese, zarolati u tanku roladicu, omotati alu folijom i oprezno prenijeti u zamrzivač.

Stavljanje u zamrzivač nije neophodno za uspjeh pituljica ali pomaže pri rezanju na komade. Naime, u zamrzivaču će se rolada stegnuti pa ćete ju lakše narezati na pravilne pužiće.

Ako roladu režete odmah po zamatanju, malo teže će se rezati jer je dosta mekano i punjenje curi van pa pituljice neće izgledati okruglasto negoooo….svakako Ali to je samo vizualni efekt i ništa drugo Dakle, može bez zamrzivača, provjereno!

Postupak ponoviti sa svim korama.

Pripremiti premaz tako da se vilicom izmućka jaje, kiselo vrhnje i jogurt. Malo posoliti.

Pužiće slagati u lim na papir za pečenje, svaki preliti sa žličicom premaza, posipati sezamom pa peći u pećnici na 200ºC 30 minuta dok pituljice lijepo ne porumene.


Post a Comment

0 Comments